Vrijeme čitanja: 5 minuta
ortopan Zagreb - rendgen dijagnostika - Dentus perfectus

Ortopan Zagreb

Ortopan Zagreb, Lastovska 12/a je lokacija Dentus perfectus stomatološke ordinacije gdje je moguće obaviti brzi rendgenski snimak zubi. Za ortopan nije potrebno naručivanje. U želji da pacijentima pružimo walk-in pristup bez čekanja preporučamo pacijentima da najave svoj dolazak kako bi im osigurali da brzo i jednostavno obave snimanje zubi.

Sadržaj
SVAKI ORTOPANTOMOGRAM JE JEDINSTVEN
ORTOPAN ZAGREB I VRSTE SNIMAKA
KOJE SU PREDNOSTI RENTGENSKE DIJAGNOSTIKE
ODABERITE ORTOPAN ZAGREB DENTUS PERFECTUS STOMATOLOŠKU ORDINACIJU
ZA ŠTO SVE KORISTIMO ORTOPAN?

Svaki ortopantomogram je jedinstven

Ortopantomogram ili skraćeno i široko prihvaćeno „ortopan“ je tehnologija kojom smo u mogućnosti dobiti uvid u stvarno stanje zubi. Nešto slično otisku prsta – svaki otisak i snimak zubi je individualan i daje nam uvid u povijest oralnog zdravlja pacijenta.

Ortopan Zagreb i vrste snimaka

Kod rendgenskog snimanja zubi postoje dva načina dijagnostike:

 • 2D DIJAGNOSTIKA

  Ortopan ili rentgenski snimak zubi je takozvana 2D dijagnostika koju koristimo za pregled ispod površine zubi gornje i donje čeljusti. Ljudsko oko nije dovoljno da bismo uočili sve nastale promjene na zubima. Snimak zubi služi nam za orijentaciju prilikom prvog pregleda. Iz vašeg ortopana možemo iščitati vaše trenutačne probleme i probleme koji bi se mogli razviti u budućnosti. Najčešće ga koristimo za uvid u oralno zdravlje, dijagnozu i praćenje terapije.

 • 3D DIJAGNOSTIKA

  3D CBCT je najdetaljnija snimka zubi. Pomoću nje dobivamo uvid u stanje kosti, živaca, maksilarnih sinusa i čeljusti. Preciznija je snimka od snimaka 2D dijagnostike. Najčešće se koristi kod planiranja ugradnje implantata kako bi procijenili ima li pacijent dovoljno kosti. CBCT snimak nam pokazuje i je li potreban dodatni sinus lift zahvat prije same ugradnje implantata. Stoga je CBCT snimak od velikog značaja jer na temelju njega odlučujemo jeste li idealan kandidat za implantat.

Ortopan Zagreb omogućava pravovremenu dijagnozu

Rendgensku dijagnostiku vršimo u zasebnoj prostoriji. Snimak obuhvaća sve zube gornje i donje čeljusti. Ortopan nam je potreban prilikom prvog pregleda kada uzimamo zdravstveni status pacijenta te prilikom otvaranja digitalnog kartona. Danas je ortopan osnova od koje krećemo u stomatologiji. Bilo da je riječ o vašem prvom dolasku ili o klasičnom liječenju zuba, ortopan je najpouzdanija metoda uzimanja anamneze. Smatramo ga uvodom i zaključkom svakog liječenja. Planirajmo pravovremeno stomatološku terapiju.

Koje su prednosti rendgenske dijagnostike?

 • Brzo uočavanje promjena
 • Mala izlaganja zračenju
 • Trenutan prikaz skrivenih patoloških stanja i promjena
 • Crno bijeli prikaz velike rezolucije
 • Detaljan uvid u stanje usne šupljine
 • Točna i trenutačna dijagnoza

Odaberite ortopan Zagreb Dentus perfectus stomatološku ordinaciju

Snimak zubi koristimo za razne stomatološke i ortodontske potrebe. Od prvotne dijagnoze, za popravak zuba, praćenja terapije do potvrđivanja završnih rezultata terapije. Poželjno je s vremena na vrijeme napraviti snimak zubi kako bi bili sigurni da u međuvremenu nije nastupila promjena od posljednjeg pregleda. Nije uvijek lako prilagoditi stomatološke potrebe svojem tempu života i obaveza. Brigu o oralnom zdravlju prepustite nama. Odaberite Dentus perfectus stomatološku ordinaciju i rješite sve probleme na jednome mjestu.

Stručan tim, planirane terapije, vrhunska tehnologija, izvrsno stomatološko iskustvo

Za što sve koristimo ortopan?

 • Kod prvog pregleda
 • Uočavamo upalu korijena zuba
 • Pratimo ishode liječenja zubi
 • Prije vađenja umnjaka
 • U ortodonciji
 • Za ostale patološke promjene

Ortopan dostavljamo na Vaš mail i ista se može koristiti 2 godine. Dentus perfectus stomatološka ordinacija nudi pacijentima sve stomatološke usluge i prilagođava ih vašem rasporedu. Dolaskom u našu ordinaciju možete se opustiti i osjećati sigurno.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS