Vrijeme čitanja: 3 minuta
Most na 6 implantata - postupak - Dentus perfectus

Most na 6 implantata all on 6

Most na 6 implantata (all on 6) revolucionarno je protetsko rješenje najviše kvalitete. Jednostavno objašnjeno, ovaj postupak predstavlja ugradnju cjelokupnog protetskog rješenja koje se sastoji od 6 implantata koji su nosači zubnog mosta.

Sadržaj:
TKO JE KANDIDAT ZA UGRADNJU?
OSEOINTEGRACIJA I IZRADA ZUBNOG MOSTA
POSTAVLJANJE NADOGRADNJE
UGRADNJA
KADA JE MOST NA 6 IMPLANTATA ODLIČNO RJEŠENJE?

Tko je kandidat za ugradnju?

U idealnoj situaciji u kojoj pacijent ima dovoljno koštanog grebena svih 6 implantata postavljamo u jednom zahvatu. Također, u mogućnosti smo u istome danu napraviti i privremeni zubni most na implantatima. To znači da pacijent u istom danu dobiva funkcionalne, nove zube.

Dodatni zahvat

Kod pacijenata kod kojih nema dovoljno zubne kosti potrebno je napraviti dodatni zahvat nadoknade kosti. U tom slučaju podiže se dno maksilarnog sinusa jer zbog njegove progresije s godinama dolazi do smanjenja koštane mase u stražnjim dijelovima gornje čeljusti. Na taj se način osigurava dovoljni volumen kosti.

Oseointegracija i izrada zubnog mosta

Nakon ugradnje implantata započinje proces oseointegracije koji traje 3 do 6 mjeseci i tijekom kojeg dolazi do neposrednog srastanja kosti na površinu zubnog implantata. Tijekom tog procesa radi se na finalnom izgledu zubnog mosta.

Postavljanje nadogradnje

Nakon završetka procesa oseointegracije na zubne implantate postavljamo nadogradnju.  Zapravo je riječ o spoju implantata (nevidljivog dijela) i zubnog mosta (vidljivog dijela).

Ugradnja zubnog mosta

Posljednja faza podrazumijeva ugradnju zubnog mosta.

Proces ugradnje - Dentus perfectus

Kada je most na 6 implantata odlično rješenje?

  • Kada nedostaju svi zubi
  • Ako nosite zubne proteze i imate problema s iritacijom desni i poteškoće sa žvakanjem hrane, prehranom ili govorom
  • Ako želite trajno i kvalitetno rješenje za osmijeh

Prednost All on 6 zahvata je u tome što se postavljanjem 6 implantata dobiva veća stabilnost. Naime, odrasla osoba ima 32 zuba sa svojim korijenima. Implantati imitiraju zubne korijene koji su zaslužni za jačinu i stabilnost naših zubi. Upravo zato, postavljanjem više implantata povećavamo jačinu i stabilnost te sprječavamo propadanje zubne kosti.

KONTAKTIRAJTE NAS