Vrijeme čitanja: 4 minuta
dijastema

Dijastema ili razmak između zubi

Dijastema ili razmak između zubi je problem koji jednostavno rješavamo u Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji. Nije nužno nositi metalne bravice i fiksni aparatić jer se dijastema može ukloniti kroz svega nekoliko dolazaka u ordinaciju. Recite zbogom pogrešno razmještenim zubićima. Uspješno i brzo rješavamo ovaj, ne samo estetski, već i zdravstveni problem. Pokažite i vi svoj lijep osmijeh bez nedostataka!

Sadržaj
ŠTO JE DIJASTEMA
ZAŠTO NASTAJE RAZMAK IZMEĐU ZUBI
3 SIMPTOMA KAKO PREPOZNATI PROBLEM ZVAN DIJASTEMA
POPUNITE RAZMAK IZMEĐU ZUBI UZ CLEARCORRECT
DIJASTEMA I ZUBNE LJUSKICE

Što je dijastema

Dijastema je stručni naziv u stomatologiji za razmak između zubi. Pojavljuje se kod djece i odraslih. Kod nekih može biti isključivo estetski problem dok će kod ostalih biti problem izazvan određenim navikama. Kod djece do otprilike osme godine starosti je sreća ta da postoji mogućnost da će trajni zubi popuniti čeljust i da će se razmak smanjiti. No to nije uvijek slučaj. Uobičajeno mišljenje kod pacijenata je kako jedino zubnim aparatićem mogu postići savršen osmijeh. Za sve one koji nemaju veće probleme zagriza i poravnanja zubi te ne žele nositi fiksni aparatić predlažemo odabrati zubne ljuskice kojima popunjavamo postojeći razmak.

Zašto nastaje razmak između zubi?

Razmak između zubi najčešće ima genetsku predispoziciju. U preostalim slučajevima izazvat će ga određene navike. Kod naših najmlađih pacijenata razmak između zubi može uzrokovati sisanje palca. Sisanje palca također gura zube prema van što često traži složenije ortodontske terapije u kasnijoj dobi. Pokušajte dijete odviknuti od te navike. Ponekad je riječ o manjem broju izraslih zubi od uobičajenog tzv. hipodoncija. Hipodoncija je urođena anomalija nedostatka jednog od trajnih zubi. Kod odraslih najčešći uzrok najstajanja razmaka između zubi su parodontne bolesti. Jedan od uzroka može biti i pirsing na jeziku.

3 simptoma kako prepoznati problem zvan dijastema

U slučaju da se vaš problem počeo pojavljivati u odrasloj dobi, a kao dijete niste imali vidljiv razmak između zubi, prepoznajte ga pravovremeno. Na njegovo nastajanje ukazuju sljedeći simptomi:

  • Natečene desni

  • Krvarenje desni

  • Bolesti desni i zadah

razmak između zubi

Popunite razmak između zubi uz ClearCorrect

Kada između zubi postoji razmak to znači da zubi nisu idealno raspoređeni u zagriz i pritišću ih pogrešne žvačne sile. Znate li da postoji mogućnost oštećenja razmaknutih zubi?! Zaštitite zubiće od mogućih rotacijskih promjena i lomova. Kod odraslih kojima je dijagnosticiran parodontitis često se pojavljuje razmak između zubi. Javlja se kod kroničnog oblika parodontitisa. Bolesti desni potrebno je trenutačno rješavati, bez odugovlačenja. Za pacijente koji nisu ljubitelji fiksnih aparatića moguće je odabrati prozirni pomični aparatić ClearCorrect. Ukoliko dijastema za Vas predstavlja isključivo estetski problem a vaši zubi su zdravi, preporučamo zubne ljuskice. Zubne ljuskice su najbrža terapija kojom zatvaramo razmak.

Dijastema i zubne ljuskice

Zubne ljuskice idealno su estetsko rješenje u slučaju dijastema. Neka Vaš osmijeh zablista i postigne svoj puni potencijal. Omogućite lakše žvakanje i potpunu funkcionalnost zubi. Zubne ljuskice su naziv za tanke listiće keramike koje postavljamo na prednje zube kako bi postigli željeni izgled, oblik i veličinu zuba. Na taj način uspješno popunjavamo razmak između zubi. Pročitajte više o zubnim ljuskicama.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS