Vrijeme čitanja: 5 minuta
Proteza za zube - Dentus perfectus

Cijena proteze za zube

Cijena proteze za zube može se razlikovati ovisno o vrsti proteze koju izrađujemo i odabranog materijala. Postoji nekoliko vrsta proteze za zube, i svaka od njih ima svoju funkcionalnost. Tražite li odgovarajuću zubnu protezu, potrebno je vidjeti koja vrsta zubne proteze može ponuditi najbolje rješenje za vaš slučaj. Čeka li vas odabir i izrada proteze u skorije vrijeme poslušajte nekoliko riječi Dentus perfectus stomatologa. S obzirom da rast novih zubi, nakon što izgubimo trajne zube, više nije moguć, zahvaljujući modernoj tehnologiji neprimjetno i diskretno nadoknađujemo sve izgubljene zube.

Sadržaj:
CIJENA PROTEZE ZA ZUBE
KOLIKO IZNOSI CIJENA PROTEZE ZA ZUBE?
PREPORUKA STOMATOLOGA
IZRADA I CIJENA ZUBNE PROTEZE
PO ČEMU SE PROTEZE ZA ZUBE RAZLIKUJU?
CIJENA PROTEZE ZA ZUBE I ODRŽAVANJE

Cijena proteze za zube

Za točnu cijenu potrebno je napraviti pregled kod našeg stomatologa. Za sve nove pacijente osmislili smo specijalnu ponudu koja uključuje prvi pregled i rendgen snimak. Nakon uvida u trenutačno zdravlje, Dentus perfectus stomatolog savjetovat će vas ovisno o postojećoj situaciji i stanju oralnog zdravlja. Kod nekih pacijenata potrebno je prvo sanirati postojeću situaciju i pripremiti sve za izradu zubne proteze. To može uključivati vađenje zubi, liječenje zubi i drugo.
Koraci, cijena i mogući rizici mogu se razlikovati kod svih vrsta zubnih proteza.

Koliko iznosi cijena proteze za zube?

Cijena proteze za zube kreće se u rasponu od 245 € do 730 €. Svojom cijenom popularno je rješenje kod pacijenata za nadoknadu izgubljenih zubi. Parcijalna proteza služi za nadoknadu nekoliko izgubljenih zubi dok totalna proteza služi za nadoknadu svih zubi. Najniža cijena proteze za zube odnosi se na imedijatnu protezu (akrilatnu). Akrilat je umjetni materijal koji svojim izgledom oponaša sluznicu. Najviša cijena odnosi se na wironit bazni materijal proteze za zube. Wironit je legura, metal koji čini metalni skelet proteze za zube.

Preporuka stomatologa

Odabir proteze ovisi o individualnim preferencijama pacijenta i stanju postojećih zubi. Ukoliko ne možete zamisliti neprestano skidanje zubne proteze i samostalno održavanje ili želite maksimalnu stabilnost tijekom nošenja možemo Vam ponuditi i stabilnija rješenja. Uz protezu za zube pacijenti vraćaju funkcionalnost zubi. Izuzev upotpunjenog luka zubi postižemo lijep izgled osmijeha i utegnute facijalne mišiće. Uz pomoć zubne proteze kod pacijenata postižemo potpunu rehabilitaciju čeljusti.

Izrada i cijena zubne proteze

Proces izrade proteze za zube kod svake vrste proteze uključuje inicijalni pregled i plan terapije na kojem ćemo detaljno isplanirati zahvate koji prethode izradi proteze. U slučaju da je potrebno izvaditi jedan ili više zubi (u slučaju nepovratnog oštećenja), svakako ćemo isplanirati vremenski period potreban za oporavak i cijeljenje rane. Nakon sanacije započinjemo s izradom zubne proteze. Uzimamo precizne otiske i započinjemo s izradom. U drugom koraku uzimamo zagriz pomoću posebno izrađenih šablona. Proces izrade proteze uključuje nekoliko proba postave nakon svake faze izrade. To nam omogućava prilagodbu, nakon svakog koraka izrade, prema vašim osobnim zapažanjima. Kako bi se uvjerili da će vam proteza u potpunosti odgovarati. Pritom obraćamo svu svoju pažnju na pravilan zagriz i sve zadovoljene funkcije.

Po čemu se proteze za zube razlikuju?

Razlika između proteza ovisi o tome kako se proteza hvata za čeljust. Za razliku od fiksnih zubnih proteza koje pričvršćujemo na zube ili zubne implantate, mobilne proteze za zube nisu fiksno pričvršćene na zube. Mobilne proteze pričvršćujemo pomoću nevidljivih veza tzv. kvačića postavljenih na odabrane zube s ciljem pričvršćivanja proteze. Kombinirane parcijalne proteze imaju znatno veću stabilnost i pacijenti ih smatraju ugodnijim za nošenje i samim time za žvakanje. Totalne proteze čini baza sa zubima. Totalna proteza preporučamo samo kao alternativno rješenje kada nema uvjeta za mogućnost ugradnje zubnih implantata. Na totalne proteze nije potrebno dugo navikavanje, čvrste su i nepomične tako da se možete opustiti ispijati pića te uživati u hrani i juhi bez bojazni da će proteza nenadano ispasti.

Cijena proteze za zube i održavanje

Održavanje zubne proteze vrši se namakanjem proteze za zube u vodi tijekom noći i umakanjem u otopinu vode i corega tablete. Kao stomatolozi možemo reći da su pokretne proteze prihvatljiva opcija po pitanju detaljnog i samostalnog održavanja oralne higijene.

Proteza za zube je nadomjestak za sve zube ili dio zubi koji nedostaju. Kod proteze za zube je najvažnija funkcionalnost, a zatim i i lijep estetski izgled. U Dentus perfectus stomatološkoj ordinaciji prilikom izrade protetskih rješenja ovog tipa ulažemo velik trud i koristimo vrhunske materijale za prekrasne završne rezultate. Uz naše veliko iskustvo započnimo zajedničko putovanje do vašeg novog osmijeha.

Nazovi nas

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS