Vrijeme čitanja: 2 minuta
Dentus perfectus - keramičke krunice

Bezmetalne (potpune) keramičke krunice

Bezmetalne (potpune) keramičke estetski su najljepše keramičke krunice za zube. Izrađene su u potpunosti od keramike. Za razliku od metalkeramičkih krunica kod kojih postoji metalna osnova, potpune keramičke krunice čitavim svojim volumenom doprinose stvaranju boje zuba i optičkih efekata koji daju prirodnost izgleda. Budući da svi slojevi keramike osiguravaju prolaz i lom svjetlosti iz svakog kuta promatranja bezmatalne keramičke krunice vjerno reproduciraju strukturu prirodnih zubi.

E.max keramika je proizvod tvrtke Ivoclar Vivadent kojeg koristimo za izradu bezmetalnih keramičkih krunica u ordinaciji Dentus Perfectus. Esteska i fizikalna svojstva omogućuju izradu krunica vrhunske estetike i pouzdanog žvačnog kapaciteta. Bezmetalne keramičke krunice izrađuju se pomoću CAD-CAM tehnologije (CEREC). E.max keramika koristi se za izradu krunica na svim zubima. Predstavlja prvi izbor za izradu krunica na prednjim zubima. Niti jedan drugi materijal ne osigurava tako dobru estetiku. Nakon liječenja korijena i izrade nadogradnji (štifta) izradom potpune keramičke krunice liječenom zubu u potpunosti se vraća narušena estetika i funkcija.

Nakon ugradnje implantata, osobito u estetskoj zoni, od e.max keramike mogće je izraditi nadogradnju na implantatu (abutment). Bez obzira da li su abutment i krunica izrađeni kao cjelina ili kao dvije zasebne strukture. Estetika takve nadoknade je besprijekorna. Zbog mogućnosti primjene na svim zubima i implantatima bezmetalne keramičke krunice najčešće su izrađeni protetski rad u ordinaciji Dentus perfectus.

KONTAKTIRAJTE NAS