Pitajte nas!

UDLAGE ZA ZUBE

Sportske udlage

Sportske udlage potrebne su svakom tko se bavi sportskim aktivnostima, trebao bih zaštitit svoj osmijeh sa individualno izrađenim sportskim udalaga visoke kvalitete. S obzirom da sportska udlaga apsorbira (upija) udarac, stres, šok prilikom izazivanja velike nefiziološke sile prilikom sportske aktivnosti, ona time štiti vlastie zube od pucanja, izbijanja i drugih oštećenja.

Kod osoba koje se bave sportom, kod kojeg postoji rizik od ozljede zubi, svakako preporučujemo izradu sportske udlage jer to ulaganje u zaštitu zubi je neusporedivo manje nego kasniji troškovi za popravke oštećenih zubi.

Individualno izrađena udlaga u usporedbi sa konfekcijskim udlagama ima svoje prednosti jer ima najbolji dosjed na vaše zube, puna manje ili uopće ne smeta prilikom govora i disanja, može se izraditi preko ortodontskog aparatića. Postoji i mogućnost izrade sportske udlage u jednoj ili više boja prema želji pacijenata.

 

UDLAGE

 Udlage protiv škripanja zubi

Relativno česta pojava kod nas i u svijetu je škripanje zubima, bruksizam. Škripanje zubima najčešće se javlja noću tijekom spavanja, a obično je posljedica stresa, psihične napetosti i anksioznosti. U današnjem svijetu u kakvom živimo, stres je postao neizbježan faktor i skoro svaka peta osoba u snu škripi zubima. Posljedice mogu biti ozbiljne za zube i za čeljust, a javljaju se i neugodni bolovi.

Koji su znakovi bruskizma?

– Snažno i čujno škripanje zubima
– Preosjetljivost zubi na dodir i druge podražaje
– Izgled zubi, trošenje cakline, zubi su sve kraći nego prije
– Neuobičajena oštećenja i pucanje cakline, ispuna i protetskih radova
– Osjećaj napetosti, boli i umora u žvačnim mišićima
– Osjećaj boli u uhu
– Glavobolje, obično se javljaju u jutarnjim satima

 

Stomatolozi su izračunali da se pritisak kojemu su izloženi zubi prilikom nesvjesnog škripanja zubi noću doseže sile pritiska i do 150kg naspram normalnih maksimalnih sila pritiska do 80kg. Ovisno o trajanju škripanja zubi, može doći do glavobolje i bolova u ležima. Tipičan simptom je bol u čeljusti nakon buđenja, a dugotrajno i intezivno škripanje zubima dovodi i do bolova u mišićima žvakačima koji su povezani sa mišićima ramena i vrata. Pacijent bi se prvo trebao riješiti stresa, anksioznosti i nervoze, što je u današnje vrijeme poprilično teško. Zatim bi se pacijentu trebala izraditi udlaga protiv škripanja zubi.
 

Kako spriječiti štetne posljedice škripanja zubi?

One se mogu spriječiti izradom individualne udlage protiv bruksizma, udlaga protiv škripanja zubi se nosi noću i ona će onemogućiti daljnje trošenej zubi jer onda zubi grizu u nju a ne mežđusobno, povisiti će zagriz i time će relaksirati žvačne mišiće te će spriječiti glavobolje, bol u vratu i uhu.

Redovitim nošenjem se može postići sljedeće:

– Pacijent troši udlagu, a ne svoje zube
– Smanjuje se aktivnost mišića noću, samim time pacijetn manje škripi zubima
– Prema nekim autorima, praktično je moguće iskorijenti škripanje zubima nakon nekog vremena

UDLAGE

Udlaga protiv hrkanja SILENSOR

Polovica svih odraslih osoba tijekom spavanja hrče. Hrkanje se može spriječiti sigurno i učinkovito izradom udlage protiv hrkanja SILENSOR. Silensor udlaga dijeluje tako da prilikom spavanja lagano pomiče donju čeljust prema naprijed.  Pomiče i jezik prema naprijed i time otvara ograničene dišne puteve koji izazivaju hrkanje.

Hrkanje nastaje zbog toga što zrak struji kroz suženo područje, prilikom spavanja mišići jezika se opuste, a meko nepce se spušta prema ždrijelu na taj način nastaje pojava hrkanja koja je najizraženija prilikom spavanja na leđima. Silensor udlaga se sastoji od dvije udlage, svaka za jednu čeljust koje su međusobno povezane.

 

UDLAGE

UDLAGE

 

 

 

*Za gotovinsko plaćanje odobravamo 10% popusta

dentusperfectus.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice i omogućila Vam bolje korisničko iskustvo.

OK