chat_mobile

Pitajte nas!

icon_7
logo-bg-other
home_hamburger hamburger-white

MOST NA 4 IMPLANTATA ALL ON 4

Infografika (postupak): Most na 4 implantata (All on 4)

MOST NA 4 IMPLANTATA ALL ON 4

Most na 4 implantata (All on 4) – postupak

Pregled i savjetovanje

Prilikom prvog pregleda procjenjujemo stanje čeljusti i zdravlje desni te radimo snimanje čeljusti (3D CT) kako bi se vidjela točna količina zubne kosti. Na temelju analize  stanja procjenjujemo koji bi tip implantata najbolje odgovarao stanju, potrebama i zahtjevima pacijenta te odgovaramo na sva dodatna pitanja. Na prvoj posjeti dogovara se i termin za zahvat.

Ugradnja implantata

Zahvat se obično radi u prijepodnevnim satima kako bi do navečer bio izrađen privremeni zubni most. Privremeni zubni most pacijent  koristi otprilike sljedećih 6 mjeseci dok zubni implantati u potpunosti ne osteointegriraju (zarastu s kosti).

Izrada trajnog zubnog mosta

S obzirom da je se radi o zubnom mostu koji pacijentu ostaje trajno, cilj je vrlo precizno odrediti sve parametre te estetski, odnosno vizualno, uskladiti most. Stoga je za izradu trajnog zubnog mosta ponekad potrebno 4 do 6 dolazaka u ordinaciju.

Fiksacija trajnog zubnog mosta

Nakon što zubni implantati u potpunosti srastu sa zubnom kosti te se nakon konzultacija i probi usuglasi izgled i izradi trajni zubni most, pacijent dolazi na fiksaciju trajnog zubnog mosta čime završava ovaj proces.

 

Što je Most na 4 implantata (ALL ON 4)?

Most na 4 implantata (All on 4) je revolucionarni pristup koji svakom pacijentu kojem nedostaju svi zubi omogućava prekrasan novi osmijeh u jednoj posjeti stomatologu.

Idealno su rješenje ukoliko:

 • Vam nedostaju svi zubi u jednoj ili obje čeljusti
 • Nemate dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju
 • Zbog drugih bolesti i stanja ne možete pristupiti postupku presađivanja zubne kosti

Most na 4 implantata (All on 4) podrazumijeva da se cijeli zubni most pričvršćuje, odnosno postavlja na samo 4 zubna implantata u jednoj čeljusti. Kako se dva stražnja implantata stavljaju pod kutom od 45 stupnjeva, ova tehnologija omogućava ugradnju čak i kod pacijenata koji nemaju dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju. Zubni most pak omogućuje prirodan izgled zubi, odličnu funkcionalnost te jednostavno održavanja higijene.

Most na 4 implantata – prednosti

 • Eliminira potrebu za presađivanjem kosti, što je inače invazivan, skup i ponekad neugodan zahvat;
 • Ovom se tehnikom stabilizira postojeća razina kosti te sprječava daljnje resorpcija koštanog grebena te održava zdrava razina zubne kosti;
 • Postupak kratko traje – obično je potrebno 1 do 2 sata za potpunu oralnu rehabilitaciju;
 • Postupak se najčešće može provesti i kod pacijenata koji boluju od šećerne bolesti, osteoporoze ili drugih bolesti i/ili stanja kod kojih je kontraindicirano presađivanje kosti;
 • Zahvat je gotov u samo jednom danu. Podrazumijeva ugradnju četiri implantata po čeljusti te izradu i fiksaciju privremenog zubnog mosta. Privremeni zubni most ima potpunu funkcionalnost i pacijent ga koristi za vrijeme procesa oseointegracije (srastanja implantata sa zubnom kosti);
 • Potpuno prirodan izgled i osjećaj;
 • Odlična funkcionalnost;
 • S obzirom na jednostavno održavanja i čišćenje omogućava visok stupanj higijene;
 • Uštede – cijena zahvata je manja od klasične metode koja uključuje i presađivanje kosti i ugradnju više od 4 implantata

Zahvat All on 4 je zaštićen je koncept tvrtke Nobel Biocare, koji daje i doživotno tvorničko jamstvo na Nobel implantate i sve sastavne dijelove implantata.

MOST NA 4 IMPLANTATA ALL ON 4

Ova internet stranica koristi kolačiće. Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za Vas.

Postavke privatnosti

Ovdje možete uključiti i isključiti kolačiće (cookies)


omogućuje da svi oni koji putem naših Facebook sadržaja dođu na stranicu, kasnije obavijestimo na primjer o našim uslugama novostima i slično

Ti kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu. Možemo primati izvješća koja se temelje na korištenju tehnologija.

Hotjar (sesijski kolačić) postavljen je da omogući informaciju Hotjar skripti da li je posjetitelj stranice uključen u uzorak koji se koristi za generiranje tokova.

Odbij sve
Prihvati sve