botoks

Botoks lica

Botoks je idealno rješenje kako do idealno utegnute kože lica. Dio je svjetski popularnih anti-age tretmana lica. Definitivno je jedan od tretmana koji je jednako popularan među oba spola. Koristimo ga u medicinske i estetske svrhe. U sklopu estetike lica donosimo rješenje za prevenciju bora. Aplikacijom botoksa opušta se mišić kako bi postigli zaglađen izgled lica. Tako zaustavljena aktivnost mišića na mjestu aplikacije onemogućava vidljivost bora i nastanak novih bora. Omogućava nam djelovanje unaprijed, prije nastanka dubinskih bora.

Kako djeluje botoks?

Botoks je neurotoksin sintetiziran u obliku proteina kojim blokiramo signalizaciju živcima kako nebi uzrokovali kontrakciju mišića. Ovisno o mjestu gdje ga apliciramo, opuštamo mišić u koji se aplicira i koji je zaslužan za mimiku lica. Učinak aplikacije botoksa nije trajan. Stoga je ovaj tretman potrebno ponavljati da bi efekat bio vidljiv.

Koje su prednosti botoksa?

  • Opušta se mišić i zaglađuje izgled kože
  • Smanjuje se nastanak novih bora

Kako izgleda tretman?

Tretman botoksa započinjemo skidanjem šminke i čišćenjem lica. Na detaljno očišćeno lice i mjesto gdje će se vršiti aplikacija stavljamo anestetsku kremu. Preparat se razrijeđuje s fiziološkom otopinom i injektira se vrlo tankom iglom u tkivo. Učinak će postati vidljiv tjedan dana nakon tretmana.

Kako izgleda oporavak nakon tretmana?

U prvih nekoliko sati nakon botoks injekcije preporuča se držati glavu u uspravnom položaju, nikako nemojte ležati na trbuhu niti naginjati glavu. Nemojte nositi kapu niti pokrivala koja bi mogla pritiskati mjesto aplikacije. Izbjegavajte šminku. Nije dozvoljena tjelesna aktivnost prva 24 h. Savjetuje se izbjegavati agresivna sredstva za čišćenje lica. Također, izbjegavajte sunce neposredno nakon aplikacije a u danima koji slijede poželjno je zaštititi se od utjecaja sunca. Ne preporuča se alkohol.

Tko nije kandidat za botoks?

  • Osobe alergične na Botulinum toksin tip A.
  • Osobe s aktivnim infekcijama lica.
  • Trudnice i dojilje.
  • Osobe oboljele od neuromuskularne bolesti.

Želite maknuti baš tu jednu boru, a kreme vam ne pomažu? Želite trenutačan efekt mladolikog izgleda? Botoks lica osigurat će vam priželjkivanu promjenu. Naš ljubazan tim stoji vam na raspolaganju. Saznajte jeste li kandidat za botoks. Kontaktirajte nas i dogovorite svoj botoks tretman.

Naruči se na pregled još danas!

KONTAKTIRAJTE NAS