Vrijeme čitanja: 3 minuta
Dentus perfectus - što je all on 4 ?

ALL ON 4 zubni implantati u jednoj posjeti stomatologu

All on 4 implantati su za većinu ljudi kojima nedostaju zubi najbolje rješenje. Međutim, pacijenti koji nemaju dovoljnu količinu koštanog tkiva za ugradnju implantata mogu biti obeshrabreni. Često misle da moraju proći dugotrajan, bolan i skup proces nadogradnje koštanog grebena u koji će se ugrađivati implantate.

All on 4 implantati za Vaš nov osmijeh

All on 4 implantati (sve na 4) tehnika idealno je rješenje upravo za takve pacijente, jer im pruža nov, zdrav i lijep osmijeh u samo jednoj posjeti stomatologu.

All on 4 implantati (sve na 4) – što je to?

All on 4 metoda je revolucionarni pristup koji omogućuje ukupnu oralnu rehabilitaciju pacijenata. Postupak s postavom po samo 4 titanska implantata u svakoj čeljusti. Postupak je brz i minimalno invazivan. Implantati djeluju kao temelj za postavu zubnog mosta. Ova tehnika stabilizira razinu kosti, sprečavajući daljnju resorpciju koštanog grebena. Također, drži razinu kosti zdravom putem postave dva stražnja implantata pod kutem od 45°. All on 4 omogućava da čak i oni pacijenti koji nemaju dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju dobiju fiksni zubni most. To postižemo bez dugotrajnih zahvata nadogradnje koštanog grebena. Rezultat All on 4 je zubni most koji se drži na četiri implantata, ima prirodni izgled. Ne razlikuje se od prirodnih zubi. Zahvat All on 4 zaštićen je koncept tvrtke Nobel Biocare, koji daje doživotno tvorničko jamstvo na Nobel implantate i sve sastavne dijelove implantata.

Zašto All on 4 implantati?

Vraćanje funkcije zubi u jednom danu

All-on-4 implantati je koncept koji pruža rješenje pacijentima koji su izgubili svoje prirodne zube. Fiksnu zubnu protezu na četiri implantata u samo jednom danu. Na ovaj se način brzo dovodi do poboljšanja kvalitete života pacijenta i zadovoljstva. Zbog funkcionalnosti, estetike, prirodnog osjećaja i govora i posljedično – samopoštovanja.

Kraće vrijeme obrade

Ključni element koji značajno smanjuje složenost liječenja, broj operacija i ukupno vrijeme obrade jest naginjanje stražnjih implantata, čime se izbjegava potreba za dugotrajnim postupkom presađivanja kosti.

Niži troškovi

Koncept liječenja All-on-4 implantati ne samo da je najbrži način ugradnje implantata, već je i jeftiniji u usporedbi s konvencionalnim načinima ugradnje implantata.

Stabilnost čak i kod minimalnog koštanog volumena

Zakretanjem dva stražnja implantata, mogu se koristiti duži implantati. To poboljšava vezu između implantata i kosti i rezultira stabilnošću. Isto tako sprječava daljnju resorpciju koštanog grebena i održava razinu kosti zdravom. Osim toga, nagnuti implantati mogu biti ugrađeni u bolje strukturiranom i kvalitetnijem prednjem dijelu kosti.

Postupak ugradnje

U ordinaciji Dentus perfectus prilikom prvog pregleda procjenjujemo stanje čeljusti i zdravlje desni te radimo snimanje čeljusti (3D CT). Kako bi se vidjela točna količina zubne kosti. Ukoliko pacijent već ima snimku ortopana ili, još bolje, 3D CT snimku ne stariju od godinu i pol, preporučamo da ju ponese sa sobom na prvi pregled. Na temelju analize  stanja procjenjujemo koji bi tip implantata najbolje odgovarao stanju. Odnosno potrebama i zahtjevima pacijenta te odgovaramo na sva dodatna pitanja. Na prvoj posjeti dogovara se i termin za zahvat.

Detalji o zahvatu

Zahvat “All on 4 implantati” se u ordinaciji Dentus perfectus izvodi u prijepodnevnim satima kako bi do navečer bio izrađen privremeni zubni most. Njega će pacijent koristiti sljedećih 6 mjeseci dok zubni implantati u potpunosti ne osteointegriraju (zarastu s kosti). Nakon toga kreće se s izradom trajnog zubnog mosta. S obzirom da je se radi o zubnom mostu koji pacijentu ostaje trajno, cilj je vrlo precizno odrediti sve parametre te estetski, odnosno vizualno, uskladiti most. Stoga je za izradu trajnog zubnog mosta ponekad potrebno 4 do 6 dolazaka u ordinaciju.

Postoperativni period

Pacijentu preporučamo da prije zahvata sa sobom ponese analgetike i hladne obloge, a u ordinaciji će, prije zahvata dobiti i antibiotsku terapiju koju mora nastaviti uzimati 7 dana nakon zahvata.

KONTAKTIRAJTE NAS