A-PRF i I-PRF tehnologija

prf

A-PRF  je trombocitima bogati fibrin dobiven  iz pacijentove krvi. Sadrži velike količine trombocita i faktora rasta. koji su uključeni u zacijeljivanju rana neposredno nakon kirurških zahvata u ustima. Faktori rasta stimuliraju matične stanice za proizvodnju novog tkiva, što je brže moguće , a to je razlog zašto trombocitima bogati fibrin  tako učinkovit u procesu ozdravljenja nakon zahvata.Trombociti +  koje se nalaze u PRF-u bogati su faktorima rasta. Nakon što se aplicira fibrin na ranu, faktori rasta stimuliraju angiogenezu tj. stvaranje novih krvnih žila i isto tako potiču rast nove kosti u koštanim defektima. Usljed toga rana je bolje prokrvljena što omogućuje bolju regeneraciju tkiva.

A-PRF aplikacija se sada široko koristi u zapadnom svijetu jer ubrzava proces ozdravljenja i zacijeljivanja nakon kirurških zahvata , te je u potpunosti siguran. Budući da se koristi vlastita pacijentova krv, prijenos infekcije nije moguć.

 

Prednosti A-PRF-a su:

1. Nizak rizak za infekciju – PRF fibrin se stavlja na ili u ranu nakon kiruršpkih zahvata te time osigura da u ranu ne može ući infekcija, smanjuje rizik od problema..

2. Ubrzano zacijeljivanje – PRF fibrin ubrzava zacijeljivanje rane zbog faktora rasta koje sadržava i to je presudno u bržoj regeneraciji tkiva. Ubrzano zacijeljivanje smanjuje rizik od naknadne ifnfekcije, komplikacija i nelagode.

3. Sigurnosti i udobnosti – Mogućnost infekcije je mala jer se koristi vlastita pacijentova krv, u ordinaciji se uzimaju mali uzorci krvi te se krv centrifugira kako bi dobili A-PRF.

 

Kako izgleda postupak A-PRF?

Stomatoog će procijeniti da li ste kandidat za A-PRF, pacijenti sa poteškoćama sa zgrušavanjem krvi ili pacijenti koji su pod antikoagulantom terapijom nažalost neće moći koristiti prednosti ovog sustava.

Mali uzorak krvi od 1-4 epruvete se uzima direktno u ordinaciji i nakon toga se epruvete stavljaju u centrifugu, gdje se odvajaju plazma i fibrin od crvenih krvnih stanica. Cijeli proces je zaista brz (15 minuta), bezbolan i jednostavan. Odmah kod  šivanja rane, stomatolog će primijeniti PRF na kirurško područje u visokoj koncentraciji. To će ubrzati zacijeljivanje  i smanjiti količinu nelagode nakon operacije. Stomatolog će dati upute nakon operacije i eventualno recepta za lijekove protiv bolova prema potrebi.

 

Gdje se korsiti A-PRF

Koristi se kod vađenja zubi jer nakon zahvata mjesto vađenja brže zacijeljuje i oporavak je manje nelagodan.

Koristi se kod koštanih nadoknada (priprema za ugradnju implantata), nakon vađenja zuba, ako se planira postava zubnog implantata, mješanje umjetne kostu sa A-PRF omogućava izvrsne rezultate zacijeljivanja rane i očuvanja koštanih struktura kako se one nebi resorbirale (otopile) nakon vađenja

Koristi se kod ugradnje implantata kako bi se eventualno sanirali koštani defekti i pospješilo zacijeljivanje rane.

Koristi se kod parodontologije, kod kirurških zahvata čišćenja džepova oko zubi i nadoknada kosti.

A-PRF i I-PRF tehnologija
5 (100%) 1

Nazovite nas

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju

+385 1 889 6869

+385 91 19 888 99

Radno vrijeme

Pon – Pet od 8:00h do 20:00h


Subota po predbilježbama

Pošaljite upit ili dogovorite pregled još danas!

Ime i prezime*

E-mail*

Telefon*

Poruka/pitanje*

Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit